Cred ca ceea ce ma ajuta cel mai mult in meseria de dermopigmentist este faptul ca sunt perfectionista.

 

Apoi sunt atatea alte ingrediente care, puse impreuna, iti aduc succesul. De fapt, tot ceea ce am invatat pana acum contribuie la ceea ce reusesc sa fac astazi.  Facultatea de arte plastice nu parea, la inceput, a fi cartea castigatoare.  Nu se castiga mare lucru din asta si daca nu erai copil de artist, nici viitorul nu suna promitator. Din facultate mi-a ramas insa dragostea pentru frumos, pasiunea pentru desen si incapatanarea sa duc pana la capat ce imi propun.  Apoi m-am angajat in corporatiile multinationale, unde am trecut pe rand prin departamentele: Serviciul Clienti, Marketing si Vanzari.  Am invatat cat am putut de mult și de la oricine avea ce sa ma invete ceva nou, din curiozitate, din dorinta de a ma perfectiona, fara sa stiu ca tot ce am acumulat in anii aceia avea sa imi foloseasca mai tarziu in propria afacere.  Din pasiune si tot fara sa fiu constienta cat de util imi va fi in viitor, am urmat si un curs de make-up (cel mai complex curs din Romania –  organizat de Kruger Brent Agency).  A durat 6 luni, in care cate 5 ore pe zi , in fiecare zi, am studiat make-up de beauty, de film, colorimetrie, cosmetica, chiar si dermatologie.

 

Deseori, clientele ma intreaba cum m-am decis pentru domeniul asta.  Le raspund ca eu cochetez cu infrumusetarea de cand ma stiu.  Imi machiam toate prietenele incepand din scoala generala . Ba se intampla sa le si tund uneori, in timp ce le spuneam tuturor ca visez ca, intr-o zi, sa imi deschid propriul meu centru de infrumusetare.   Ideea pentru machiajul semipermanent mi-a dat-o o rusoaica frumoasa din Moscova.   Avea sprancenele, linia de tus si buzele pigmentate, si toate aratau natural.  Am inceput sa caut informatii pe net, am citit review-uri, am vazut lucrari si cel mai mult mi-au placut sprancenele realizate de Elena Copaceanu (Econcept), care, am aflat, organiza si cursuri.  Ea a fost cea care mi-a pus prima in mana stiloul de microblading.  Si a fost, ca sa spun asa, dragoste de la prima ... incercare.  Mi-a placut din primul moment, de la primul fir trasat. Apoi pasiunea a facut restul.  

 

Cu timpul am invatat toate tehnicile de machiaj semipermanent, am urmat cursuri si am participat la conferinte in tara si in strainatate.  In meseria asta, probabil ca in orice meserie de performanta, este important sa nu te opresti niciodata din invatat, sa ramai deschisa si curioasa.  Si sa iti placa ce faci, sa nu simti ca muncesti.  Sunt foarte fericita ca pot face oamenii mai frumosi si mai increzatori în ei înșiși.   Atunci cand desenez noile sprancene, tin cont intotdeauna de fizionomie, de dorintele lor, de varsta,  chiar si de temperament, si de asta imi place sa cred ca in 99% din cazuri ele ies perfecte pentru fiecare dintre cele care calca pragul studioului.